Кулинарни рецепти » Панирани чеснови гъби

 Панирани чеснови гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г пресни гъби, измити и подсушени
• 5-6 скилидки чесън
• 1 ч.л. смесени сухи подправки (босилек, мащерка и риган)
• 2 яйца
• 2 ч.л. вода
• 50 г брашно
• 100 г галета
• смлян черен пипер
• сол
• олио за пържене

За соса:

• 4 с.л. заквасена сметана
• 4 с.л. майонеза
• 4 с.л. кисело мляко
• лимонов сок
• сол и черен пипер
• ситно нарязан зелен лук

Начин на приготвяне:

В голяма купа объркваме брашното с подправките. Разбиваме яйцата с 2 ч.л. вода и счукания чесън. Галетата слагаме в широка плоска чиния.

Овалваме гъбите първо в брашното, след това в разбитите яйца и накрая в галетата. Пържим по няколко наведнъж около 3 минути в голямо количество загрята мазнина. Изваждаме и отцеждаме върху хартиена салфетка.

В купа смесваме всички съставки за соса, подправяме със сол, черен пипер и лимонов сок и добре разбъркваме. Поднасяме гъбите, залети със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало