Продукти:
• 1 кг пиперки
• 4 филийки сух хляб (без кората)
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 150 г сирене
• 3 яйца
• 2 домата
• 2-3 с.л. брашно
• магданоз, черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Накисваме хляба в млякото и го отцеждаме. Прибавяме настърганото сирене, 2 яйца, настърганата месеста част на доматите, магданоз, черен пипер и сол на вкус.
Разбъркваме и напълваме с тази смес почистените и опечени пиперки. Овалваме ги в брашното, потапяме в разбитото яйце и ги изпържваме в сгорещената мазнина.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...