Кулинарни рецепти » Пролетни кюфтенца

 Пролетни кюфтенца

Продукти: (за 4 порции)

• 250 г коприва
• 300 г лапад
• 150 г магданоз
• 3 яйца
• 20 г брашно
• 150 г сирене
• 150 мл олио
• сол

Начин на приготвяне:

Заливаме копривата и лапада ги с вряла вода и ги оставяме да кипнат. Изваждаме ги и ги нарязваме на ситно. Добавяме ситно нарязания магданоз, яйцата, брашното и натрошеното сирене. Посоляваме на вкус.

Омесваме всичко много добре и оформяме кюфтета, които изпържваме в сгорещено олио.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало