Продукти: (за 4 порции)
• 4 краставици
• 4 твърдо сварени жълтъка
• 1-2 кифли
• 1 к.ч. прясно мляко
• 8 лозови листа
• 100 г настърган кашкавал
• 2 сурови жълтъка
• индийско орехче, черен пипер, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелваме и издълбаваме краставиците.
Приготвяме плънка от сварените жълтъци, настъргания кашкавал и накиснатите в прясно мляко и изцедени кифли.
Към сместа прибавяме 2 сурови жълтъка, сол, черен пипер и индийско орехче на вкус. /Можем да прибавим и няколко счукани бадемови ядки./
Пълним краставиците с тази смес. Краищата им увиваме в лозов лист.
Пържим ги в сгорещено олио.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...