Продукти: (за 4 порции)
• 4 краставици
• 4 твърдо сварени жълтъка
• 1-2 кифли
• 1 к.ч. прясно мляко
• 8 лозови листа
• 100 г настърган кашкавал
• 2 сурови жълтъка
• индийско орехче, черен пипер, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелваме и издълбаваме краставиците.
Приготвяме плънка от сварените жълтъци, настъргания кашкавал и накиснатите в прясно мляко и изцедени кифли.
Към сместа прибавяме 2 сурови жълтъка, сол, черен пипер и индийско орехче на вкус. /Можем да прибавим и няколко счукани бадемови ядки./
Пълним краставиците с тази смес. Краищата им увиваме в лозов лист.
Пържим ги в сгорещено олио.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...