Кулинарни рецепти » Подлучени картофи

 Подлучени картофи

Продукти:

• 1 1/2 кг картофи
• 3/4 ч. ч. олио
• 1 1/2 кофички кисело мляко
• 7-8 скилидки чесън
• сол, черен пипер, магданоз

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите, измиваме ги и ги нарязваме на филийки. Изпържваме ги в сгорещеното олио и ги изваждаме.

В останалата от пърженето мазнина изпържваме нарязания на филийки чесън. Прибавяме ситно нарязания магданоз и киселото мляко и отстраняваме от огъня.

Връщаме изпържените картофи, разбъркваме внимателно, поръсваме с черен пипер и сервираме.

Автор: Марияна Танева

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало