Кулинарни рецепти » Панчирути

 Панчирути
(Италия)

Продукти:

• 2 1/2 ч. ч. брашно
• 2/3 ч. ч. прясно мляко
• 1 пакетче суха мая
• 1 ч. л. захар
• 1/2 ч. л. сол
• 2 белтъка
• 50 г краве масло
• олио за пържене

За плънката:

• 2 глави лук
• 2 червени чушки
• 2 зелени чушки
• 1 патладжан
• 2 тиквички
• 4 скилидки чесън
• 1 с. л. нарязани маслини
• 1/3 ч. ч. нарязан магданоз
• 150 г моцарела
• 100 г пармезан

Начин на приготвяне:

Слагаме в купа всички продукти за тестото и омесваме меко, еластично тесто. Покриваме с кърпа и държим на топло до бухване.

Обелваме тиквичките и патладжана и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме лука на ситно, а чушките на тънки и дълги ивички.

В нагорещен тиган с олио пържим лука и чушките. В друг тиган пържим патладжана и тиквичките до златисто. Прибавяме ги към лучено-чушковата смес, слагаме останалите продукти от плънката и размесваме добре.

Тестото разделяме на топки и всяка една разточваме. В центъра слагаме от пълнежа, прегъваме на две като соленка и слепваме двете части, притискайки с пръст или вилица. Пържим в дълбоко олио до златисто.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало