Кулинарни рецепти » Панчирути

 Панчирути
(Италия)

Продукти:

• 2 1/2 ч. ч. брашно
• 2/3 ч. ч. прясно мляко
• 1 пакетче суха мая
• 1 ч. л. захар
• 1/2 ч. л. сол
• 2 белтъка
• 50 г краве масло
• олио за пържене

За плънката:

• 2 глави лук
• 2 червени чушки
• 2 зелени чушки
• 1 патладжан
• 2 тиквички
• 4 скилидки чесън
• 1 с. л. нарязани маслини
• 1/3 ч. ч. нарязан магданоз
• 150 г моцарела
• 100 г пармезан

Начин на приготвяне:

Слагаме в купа всички продукти за тестото и омесваме меко, еластично тесто. Покриваме с кърпа и държим на топло до бухване.

Обелваме тиквичките и патладжана и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме лука на ситно, а чушките на тънки и дълги ивички.

В нагорещен тиган с олио пържим лука и чушките. В друг тиган пържим патладжана и тиквичките до златисто. Прибавяме ги към лучено-чушковата смес, слагаме останалите продукти от плънката и размесваме добре.

Тестото разделяме на топки и всяка една разточваме. В центъра слагаме от пълнежа, прегъваме на две като соленка и слепваме двете части, притискайки с пръст или вилица. Пържим в дълбоко олио до златисто.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало