Продукти:
• 10 средно големи пресни картофа
• 150 г шунка
• 2-3 с.л. брашно
• 1/2 ч.ч. галета
• 2-3 яйца
• сол
• 1 пакетче краве масло
Начин на приготвяне:
Варим картофите в подсолена вода до полуомекване. Обелваме ги и нарязваме на филии, дебели около 1 см. Нарязваме на много ситно шунката и я смесваме с брашното и галетата.
Отделно разбиваме яйцата. Овалваме картофените колелца в сместа от шунката и галетата, а след това ги потапяме в разбитите яйца. Пържим ги в силно сгорещено масло.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...