Кулинарни рецепти » Патладжани и чушки в орехов сос

 Патладжани и чушки в орехов сос

Продукти:

• 12 чушки
• 3 патладжана
• 1 ч.ч растително масло
• 1/2 ч.ч орехови ядки
• 6 скилидки чесън
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжаните и ги нарязваме на филийки. Посоляваме и ги оставяме да се отцедят, след което ги изпържваме в мазнината.

Почистваме чушките от капачето и от семките и също ги изпържваме.

Счукаваме чесъна и ореховите ядки, слагаме ги в останалата мазнина и ги заливаме с малко вода. Посоляваме и кипваме на огъня.

С този сос заливаме патладжаните и чушките, които сме наредили в чиния. Украсяваме със стръкче пресен магданоз или поръсваме с малко орехи.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало