Кулинарни рецепти » Зеленчуково руло

 Зеленчуково руло

Продукти:

• 300 г брашно
• 1 яйце
• 1 ч. ч. сметана или отцедено кисело мляко
• 1 к. ч. краве масло
• сол
• 1 яйце за намазване

За плънката:

• 1 червена чушка (може и от консерва)
• 500 г карфиол (може да се замести с обикновено зеле)
• 200 г пресни гъби
• 2 скилидки чесън
• сирене
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

От брашното, солта, яйцето, маслото и сметаната омесваме гладко тесто. Оформяме го на топка и го оставяме в хладилника за 2 часа.

През това време нарязваме чушката и карфиола на кубчета, гъбите и чесъна накълцваме на дребно и ги задушаваме последователно в сгорещено олио. Подправяме сместа със сол и черен пипер, изваждаме зеленчуците да поизстинат и ги поръсваме с намачканото сирене.

Разточваме тестото на тънко, разстиламе отгоре плънката и завиваме на руло. Краищата му намазваме с белтъка на яйцето, а отгоре – с разбития жълтък. Печем в намаслена тава около 20 минути.

Автор: Иванка Апостолова

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало