Продукти:
• 400 г кашкавал
• 400 г пушено сирене
• 4 пакетчета сирене “Крема”
• 1 малка кофичка заквасена сметана
• 250 г извара
• 200 г краве масло
• 1с.л. сладък червен пипер
• 2 големи връзки магданоз
• 2-3 с.л. коняк
• домата
• 200 г маслини
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Разбиваме на пухкав крем размекнатото масло. Към него прибавяме изварата, сиренето “Крема”, сметаната и коняка. Разбъркваме добре сместа до хомогенна маса и я разделяме на 2 равни части. В едната слагаме червения пипер, а в другата ситно нарязания магданоз.
Нарязваме кашкавала и пушеното сирене на тънки филийки.
На дъното на платото слагаме кашкавала, върху него червената смес /тази с червения пипер/, след това пушеното сирене , върху него зелената смес /с магданоза/. Заглаждаме тортата от всички страни. Украсяваме я с филии от доматите, маслини, клонки от магданоза. Отгоре и отстрани я поръсваме със ситно настърган кашкавал. Слагаме я в хладилника да се стегне.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...