Кулинарни рецепти » Многоцветна торта Ася

 Многоцветна торта Ася

Продукти:

• 1 кг картофи
• 1 голяма глава лук
• 2 твърдо сварени яйца
• 2 сварени моркова
• 2 кисели краставички
• 1 червена печена чушка
• 5 с.л. краве масло
• 5 с.л. сметана
• 1 майонеза
• 3 с.л. смлени орехи
• 3 с.л. настъргано сирене
• 2 с.л. наситнени зелении
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

В подсолена вода сваряваме картофите. Обелваме ги и ги прекарваме през преса, заедно със запечения лук. Посоляваме, добавяме маслото и сметаната. Разделяме сместа на 3 части.

Към първата част прибавяме орехите и претритите жълтъци. Разстиламе я в намаслена форма за торта. Отгоре разпределяме дребни кубчета от киселите краставички, белтъците и морковите.

Оцветяваме втората част от тортата със смляната червена чушка, червения пипер и доматеното пюре. Разпределяме я с лопатка отгоре. Поръсваме настърганото сирене.

Отгоре покриваме с останалата картофена смес, оцветена в зелено с наситнените свежи зелении по наш избор.

Намазваме тортата с майонеза и украсяваме с розички от сварени моркови, листенца от зелени маслини, кисели краставички, стръкчета магданоз, мента, копър или босилек.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало