Продукти :
• 500 г гъби
• 200 г брашно
• 2 пакетчета краве масло
• 3 яйца
• 150 г заквасена сметана
• черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Измиваме и нарязваме гъбите на ивички, задушаваме ги в 150 г масло и малко вода. Щом добият златист цвят, отстраняваме от огъня и ги оставяме да изстинат.
От брашното, останалото разтопено масло и малко сол омесваме тесто, което оставяме да престои 1 час. После го разточваме на кора с големината на тавичката, в която ще го печем. Слагаме кората в тавата и разстиламе отгоре задушените гъби. Поливаме със смес от разбитите яйца, сметаната, черен пипер и сол.
Печем при температура 200°С около 10 мин. След това намаляваме фурната на 180°С и печем още 15 мин.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...