Продукти:
• 1 кг брашно
• 1 яйце
• 3 с.л. кисело мляко
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. захар
• 1 ч.л. сол
• мая колкото кибритена кутия
• 200 г краве масло (леко притоплено)
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в 2 ч.ч. хладка вода. Всичко (без маслото) омесваме на меко тесто и разделяме на 3 равни части. Всяка част разточваме на кора с дебелина 3-4 мм. Корите намазваме обилно с маслото и ги налагаме една върху друга. Навиваме ги на руло, което нарязваме напреко на 12 парчета.
Парчетата слагаме легнали в тава, намазана с масло, като едно слагаме по средата на тавата, а другите редим около него като слънце. Намазваме питката отгоре с 1 разбито яйце и оставяме да втаса. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...