Кулинарни рецепти » Торта от макарони с плънка от колбаси

 Торта от макарони с плънка от колбаси

Продукти:

• 300 г макарони
• 300 г колбаси от различни видове
• 150 г сирене
• 4 яйца
• половин пакетче краве масло
• 100 г кашкавал
• 1 с.л. счукана мащерка /или чубрица/
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Варим макароните в подсолена вода до полусваряване, изплакваме ги в гореща вода, отцеждаме ги и ги смесваме с половината масло.

В намаслена форма за торта изсипваме половината от макароните и наръсваме с настърганото сирене, смесено с мащерката, а върху него разстиламе на равномерен пласт ситно нарязаните колбаси. Покриваме с останалите макарони и заливаме с останалото разтопено масло и разбитите с малко сол яйца. Поръсваме с черен пипер, захлупваме и печем около 30 мин в предварително загрята силна фурна.

Веднага след като извадим от фурната, поръсваме с настъргания кашкавал. Поднасяме тортата с милански сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало