Кулинарни рецепти » Солена торта с варено месо

 Солена торта с варено месо

Продукти:

• 25 г мая за хляб
• 1/2 к.ч. хладко прясно мляко
• 550 г брашно
• 1 пакетче разтопено краве масло
• 4 яйца
• 1 щипка сол

За плънката:

• 150 г шунка
• 100 г краве масло
• 200 г варено свинско месо
• 200 мл бульон от вареното месо
• 30 мл олио
• 2 глави лук
• черен пипер

За гарниране:

• 16 тънко изрязани филийки шунка
• 1 твърдо сварено яйце
• 1-2 кисели краставички
• 1-2 с.л. галета
• 700 г извара

Начин на приготвяне:

Размиваме в млякото с малко брашно и я оставяме да втаса. Омесваме тесто от брашното, втасалата мая, маслото, яйцата и солта. Оставяме го да втаса в намаслена форма за торта. После изпичаме блат в умерено загрята фурна и го оставяме да изстине.

Нарязвяме шунката на дребни парченца и я размесваме с разбитото масло. Нарязваме лука наситно и го изпържваме в олиото заедно с нарязаното на парченца месо.

Разрязваме изстиналия блат хоризонтално на 3 пласта. Между първия и втория пласт разстиламе шунката, а между втория и третия – изпърженото месо. Заливаме тортата с бульона, който сме подправили с черен пипер. Оставяме я на хладно да стегне.

Намазваме тортата с отварата, а отстрани покриваме с галетата. Украсяваме я в средата с резенчета от яйцето, наредени като цветче. Около тях нареждаме кръгчета от киселите краставички, а по края слагаме навитите на рулца филийки от шунката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало