Кулинарни рецепти » Солена торта с варено месо

 Солена торта с варено месо

Продукти:

• 25 г мая за хляб
• 1/2 к.ч. хладко прясно мляко
• 550 г брашно
• 1 пакетче разтопено краве масло
• 4 яйца
• 1 щипка сол

За плънката:

• 150 г шунка
• 100 г краве масло
• 200 г варено свинско месо
• 200 мл бульон от вареното месо
• 30 мл олио
• 2 глави лук
• черен пипер

За гарниране:

• 16 тънко изрязани филийки шунка
• 1 твърдо сварено яйце
• 1-2 кисели краставички
• 1-2 с.л. галета
• 700 г извара

Начин на приготвяне:

Размиваме в млякото с малко брашно и я оставяме да втаса. Омесваме тесто от брашното, втасалата мая, маслото, яйцата и солта. Оставяме го да втаса в намаслена форма за торта. После изпичаме блат в умерено загрята фурна и го оставяме да изстине.

Нарязвяме шунката на дребни парченца и я размесваме с разбитото масло. Нарязваме лука наситно и го изпържваме в олиото заедно с нарязаното на парченца месо.

Разрязваме изстиналия блат хоризонтално на 3 пласта. Между първия и втория пласт разстиламе шунката, а между втория и третия – изпърженото месо. Заливаме тортата с бульона, който сме подправили с черен пипер. Оставяме я на хладно да стегне.

Намазваме тортата с отварата, а отстрани покриваме с галетата. Украсяваме я в средата с резенчета от яйцето, наредени като цветче. Около тях нареждаме кръгчета от киселите краставички, а по края слагаме навитите на рулца филийки от шунката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало