Продукти:
• 8 чушки
• 140 г червена леща
• 200 г дългозърнест ориз
• 200 г спанак
• 1 глава лук
• 2 скилидки часън
• 1 с.л. олио
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.л. смлян кимион
• 1 ч.л. гарам масала (комбинация от индийски подправки)
• 850 мл зеленчуков бульон
• 1 шепа листа от мента
• джинджифил
Начин на приготвяне:
Загряваме олиото в голяма тенджера и запръжваме наситнения лук, чесъна и джинджифила. Добавяме доматеното пюре и подправките. След това изсипваме ориза, разбъркваме и разреждаме с бульона.
Когато заври слагаме лещата, похлупваме и оставяме да ври 15 минути. Прибавяме спанак, ментата накълцана на ситно и разбъркваме.
С остър нож отрязваме горната част на чушките. Почистваме вътрешността и подравняваме от долната страна, така че да стоят изправени. Разпределяме пълнежа в чушките, поставяме отгоре капачетата и запичаме до готовност.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...