Продукти: (за 4 порции)
• 4 патладжана
• 100 г гъби
• 1 ч.ч. сос бешамел
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 3-4 с.л. олио
• 20 г краве масло
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме патладжаните на две и ги нареждаме в добре намазана с олио тавичка. Поръсваме и отгоре с олио и печем 15 мин в предварително загрята силна фурна.
Задушаваме гъбите в маслото, прибавяме бешамеловия сос и продължаваме да задушаваме на тих огън.
Издълбаваме вътрешността на опечените патладжани, смачкваме я на пюре и я смесваме с гъбите. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и пълним издълбаните патладжани с така приготвената смес. Поръсваме отгоре с настърган кашкавал и ситно нарязан магданоз и леко запичаме във фурната.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...