Продукти:
• 500 г макарони
• 1 кг кайма
• 3 белтъка
• 300 г кашкавал
• 1 к.ч. зехтин
• 1 глава лук
• 500 мл доматен сок
• риган
• черен пипер
• сол
За соса:
• 8 с.л. брашно
• 1 л. прясно мляко
• 3 жълтъка
• половин пакетче краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещения зехтин. Щом поомекне, прибавяме каймата и също я позапържваме. После сипваме доматения сок, подправяме с риган, черен пипер и сол и готвим още малко.
Отделно разтопяваме маслото за соса и запържваме в него брашното. Щом стане златисто, сипваме млякото, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица. Щом сосът се посгъсти, отстраняваме от огъня, изчакваме да изстине и смесваме с жълтъците, които сме разбили с малко сол.
Сваряваме макароните в подсолена вода, отцеждаме ги и ги смесваме с част от настъргания кашкавал и разбитите белтъци. Разстиламе половината от макароните в намаслена тавичка, поръсваме с малко зехтин и разпределяме върху тях каймата. Поръсваме с половината от останалия кашкавал, покриваме с останалите макарони и заливаме с приготвения сос.
Печем във фурна, загрята до 200 градуса. Малко преди да извадим ястието от фурната, поръсваме с отделения кашкавал и запичаме още 5-6 мин.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...