Продукти:
• 1 кг тиквички
• 3/4 пакетче краве масло
• 150 г сирене
• 3 яйца
• 2 с. л. брашно
• 1 глава лук
• 1/2 ч. ч. прясно мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Тиквичките измиваме, остъргваме, нарязваме на половинки, издълбаваме и посоляваме.
В част от мазнината и малко вода задушаваме ситно нарязания лук, прибавяме брашното и запържваме леко. Слагаме половината от млякото, настърганото сирене и 1 яйце, разбъркваме и оставяме да поври 5-10 минути.
Пълним тиквичките с тази смес и нареждаме в тавичка. Заливаме със смес от останалото мляко и разбитите 2 яйца и печем в умерена фурна. Към края на печенето прибавяме на парченца останалото масло.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...