Кулинарни рецепти » Домати, пълнени с гъби и бешамел

 Домати, пълнени с гъби и бешамел

Продукти: (за 4 порции)

• 8 големи домата
• 2 глави лук
• 300 г гъби
• 1 филия хляб
• 80 г краве масло
• сол, магданоз, черен пипер

За соса:

• 4 с.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. разтопено краве масло
• 2 яйца
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на дребно и го изпържваме. Към него прибавяме нарязаните гъби, които сме попарили с кипяща вода. Слагаме магданоз, сол, черен пипер и малко трохи от сухия хляб.

Пълним с получената запръжка издълбаните домати. Нареждаме ги в тава, заливаме ги до половината с вода, където е изстискан сок от вътрешността на доматите и печем в умерена фурна, като през време на печенето ги поливаме със соса от тавата.

Затопляме млякото за бешамела. Прибавяме брашното и маслото и разбъркваме. Отстраняваме съда от огъня, прибавяме яйцата и посоляваме. От получения гъст бешамел с къдрав шприц правим роза върху всеки домат. После оставяме доматите да се позапекат само отгоре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало