Продукти:
• 4 яйца
• 4 с. л. кисело мляко
• 1 ч.ч. захар
• 1 и 1/2 ч.ч. брашно
• 1 бакпулвер
• 1/2 к. ч. олио
• 4 нектарини
Начин на приготвяне:
Смесваме яйцата, киселото мляко, захарта и олиото и ги разбиваме идеално. Прибавяме брашното, смесено с бакпулвера, и омесваме.
Обелваме нектарините и ги нарязваме на парченца, които нареждаме на дъното на намаслена и набрашнена тавичка. Разстиламе отгоре тестото и изпичаме в умерена фурна.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...