Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. ориз
• 30 г краве масло
• 1-2 к.ч. натрошено сирене
• 1 белтък
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изпържваме ориза в сгорещеното масло до прозрачност. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, наливаме 4 ч.ч. топла вода и слагаме в умерена фурна да се задушава. Щом омекне, изваждаме от фурната и размесваме с натрошеното сирене.
Поръсваме отгоре със ситно нарязания магданоз, заливаме равномерно с разбития на пяна белтък и допичаме във фурната, докато хване коричка.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...