Продукти:
• 1 тиквичка
• 1 патладжан
• 1 к.ч. грах
• 1 ч.ч. нарязан зелен фасул
• 3 чушки
• 4 картофа
• 1 парче прясно зеле
• 2 глави лук
• 1 ч.ч. бамя (почистена от дръжките)
• 3 домата
• 1 к.ч. олио
• 3 яйца
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжана, нарязваме го на кубчета, посоляваме и го оставяме в наклонен съд да се отцежда. Нарязваме чушката на кръгчета, зелето - на ивички, а тиквичката и картофите - на кубчета.
Нарязваме лука на тънки и дълги ивички и го задушаваме в 3 с.л. олио. Щом омекне, го прехвърляме в глинен гювеч.
В същата мазнина задушаваме патладжана и тиквичките, след което ги сипваме в гювеча. После доливаме олио, сипваме малко вода и задушаваме зеления фасул и граха. По-нататък последователно задушаваме чушките, зелето, картофите и бамята, като периодично доливаме по малко олио.
Щом задушим всички зеленчуци и ги прехвърлим в гювеча, посоляваме и поръсваме с червен пипер. Захлупваме, слагаме гювеча в студена фурна и постепенно загряване. Печем 2 часа в слаба фурна.
Накрая нареждаме отгоре нарязаните на кръгчета домати, заливаме с разбитите яйца, поръсваме с наситнения магданоз и държим гювеча още десетина минути в изключена фурна.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...