Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 кг картофи
• 500 г спанак
• 2 моркова
• 4 сурови яйца
• 1-2 твърдо сварени яйца
• 4 с.л. настърган кашкавал
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. счукан сухар
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги пресоваме. Прибавяме 3 сурови яйца, брашното, половината настърган кашкавал, черен пипер и сол на вкус. Омесваме добре и разстиламе сместа върху навлажнена кърпа.
Задушаваме спанака, докато омекне. Отцеждаме, нарязваме го на ситно и го запържваме в половината от маслото. Прибавяме морковите, нарязани на кубчета, и също ги запържваме. Оставяме сместа да изстине и прибавяме нарязаните на кубчета твърдо сварени яйца и ситно нарязания магданоз. Посоляваме и разбъркваме. Разстиламе плънката върху картофите. Отгоре поръсваме счукания сухар.
С помощта на кърпата навиваме картофения лист на руло. Слагаме го в намаслена форма за кекс. Намазваме отгоре с разбитото яйце, поръсваме с останалия настърган кашкавал и поливаме с останалото разтопено масло. Печем рулото в умерено силна фурна.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...