Продукти:
• 1 ч.ч. макарони
• 1 ч.ч. нарязан пресен зелен боб или 250 г замразен (също нарязан)
• 1 1/2 ч.ч. сварено телешко месо, нарязано на тънки ивици
• 1 средно голям морков
• 1/2 ч.ч. нарязан лук
• 1/2 ч.ч. репички, нарязани на филийки
• 1/2 ч.ч. майонеза
• 1/2 ч.ч. кисело мляко
• 2 ч.л. оцет
• 2 скилидки чесън
• 1/4 ч.л. сол
• 1/4 ч.л. суха горчица
• 1-2 с.л. прясно мляко (по желание)
• листа от маруля
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода, прецеждаме и ги изплакваме със студена вода. Отделно варим зеления боб в подсолена вода, ако е пресен - 20-25 минути, ако е замразен 8-10 минути.
В голяма купа смесваме макароните, отцедения боб, месото, настъргания морков, лука и репичките.
За да направим соса, смесваме майонезата, киселото мляко, оцета, счукания чесън, солта и горчицата. Изсипваме го върху салатата.
Покриваме с капак и оставяме 30 мин в хладилника. По желание прибавяме прясно мляко преди сервиране. Поднасяме салатата върху листа от маруля.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...