Продукти:
• 1 пиле
• 1 кг картофи
• 1 буркан стерилизирани краставички
• 10 яйца
• 1 ч.ч. заквасена сметана
• 1 ч.ч. майонеза
• лимонов сок, сол
Сваряваме пилето в подсолена вода, отстраняваме кожата и костите и го нарязваме на малки късчета.
Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги настъргваме. Нарязваме яйцата и краставичките много ситно.
Смесваме продуктите, подправяме с лимонов сок и сол на вкус и разбъркваме.
Разбиваме майонезата със сметаната и заливаме салатата с получения сос.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...