Кулинарни рецепти » Руски пирог

 Руски пирог

Продукти:

• 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 1 1/2 ч.ч. олио
• мая колкото кибритена кутия
• 2 с.л. захар
• 1 с.л. сол
• 2 яйца
• брашно около 1 кг

За плънката:

• 1 кг кайма
• 2 средно големи глави лук
• 200 г гъби
• 10-15 маслинки (обезкостени и нарязани на парченца)
• 150-200 г топено сирене или кашкавал
• 1/2 к.ч. ориз

Начин на приготвяне:

Предварително правим плънката, като задушаваме лука с каймата, добавяме гъбите и ориза и готвим, докато се сварят и останат на мазнина. Сваляме от огъня и когато сместа се поохлади, добавяме обезкостените и нарязани на парченца маслини и кашкавала (топеното сирене), настърган на едро ренде.

Замесваме меко тесто от изброените продукти и без да втасва го разделяме на 3 равни части. Плънката също разделяме на 3 равни части. Точим поотделно, слагаме плънката и навиваме на руло.

Поставяме трите рула в тава, намазана с олио на разстояние едно от друго, като края им трябва да бъде отдолу, за да не се развият рулата. Оставяме да втасат много добре с плънката и след това печем в умерена фурна.

Автор: Жулиета

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало