Продукти: (за 4 порции)
• 250 г леща
• 100 г шунка
• 150 г сланина
• 2 твърдо сварени яйца
• 3-4 скилидки чесън
• 2-3 с.л. зехтин
• 1 с.л. оцет
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изчистената и измита леща сваряваме в 400 мл подсолена вода. Отцеждаме и я подправяме със сол, черен пипер, зехтин, оцет и счукан чесън.
Обелваме яйцата и ги нарязваме на кръгчета. Наситняваме шунката.
Загряваме малко олио в тиган и пържим нарязаната на кубчета сланина, докато стане румена и хрупкава. Отцеждаме пръжките от мазнината и ги разбъркваме с лещата и наситнената шунка.
Поръсваме обилно със ситно нарязан магданоз и гарнираме с филийките яйца.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...