Кулинарни рецепти » Салата от леща с пръжки

 Салата от леща с пръжки

Продукти: (за 4 порции)

• 250 г леща
• 100 г шунка
• 150 г сланина
• 2 твърдо сварени яйца
• 3-4 скилидки чесън
• 2-3 с.л. зехтин
• 1 с.л. оцет
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистената и измита леща сваряваме в 400 мл подсолена вода. Отцеждаме и я подправяме със сол, черен пипер, зехтин, оцет и счукан чесън.

Обелваме яйцата и ги нарязваме на кръгчета. Наситняваме шунката.

Загряваме малко олио в тиган и пържим нарязаната на кубчета сланина, докато стане румена и хрупкава. Отцеждаме пръжките от мазнината и ги разбъркваме с лещата и наситнената шунка.

Поръсваме обилно със ситно нарязан магданоз и гарнираме с филийките яйца.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало