Продукти: (за 4-5 порции)
• 250 г спаначени листа
• 200 г гъби
• 250 г пилешки дробчета
• 5 с.л. олио
• 3 с.л. винен оцет
• сол, черен пипер, магданоз
Начин на приготвяне:
Леко бланшираме във вряща подсолена вода нарязания на ивички спанак. Нарязваме гъбите на ивички и сваряваме в подсолена вода. Смесваме ги със спанака.
Нарязваме дробчетата на по-малки парченца и ги изпържваме до поруменяване в половината мазнина. Поръсваме ги със сос и черен пипер и топли ги объркваме със спаначената смес.
Смесваме оцета с останалата мазнина и заливаме салатата. Наръсваме с магданоз.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...