Продукти:
• 2 глави целина
• 10 репички
• 300 г шунка
• 1 лимон
• маслини - черни и зелени
• 1 каф.л. горчица на прах
• 1 ч.ч. майонеза
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и обелваме целината. Настъргваме я на ситно ренде и я заливаме с лимонов сок.
В майонезата прибавяме 1 каф.л. горчица на прах, 1 щипка сол, смлян черен пипер и щипка смлян дафинов лист. Разбъркваме добре и изсипваме сместа върху целината.
Нарязваме шунката на дребни кубчета, а репичките на тънки колелца. Изваждаме костилките от маслините. Объркваме всичко и изстудяваме 30 мин в хладилника.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...