Кулинарни рецепти » Кавказка салата

 Кавказка салата

Продукти: (за 4 порции)

• 150 г студено варено агнешко месо
• 2 големи картофа
• 250 г грах
• 2 моркова
• 1 краставичка
• 2 яйца
• 1 с.л. олио
• 2 сладки ябълки
• 150 г кисела сметана
• 2 с.л. майонеза
• копър, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме поотделно картофите, морковите и граха и ги оставяме да изстинат.

Разбъркваме яйцата с малко сол и изпържваме омлет в сгорещеното олио.

Нарязваме на кубчета картофите, морковите, обелените краставичка и ябълки. Прибавяме отцедения грах, нарязаното на кубчета месо и нарязания на ивички омлет. Поливаме сместа с майонеза и сметана, подправяме с черен пипер и сол и леко разбъркваме.

Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало