Кулинарни рецепти » Салата с телешко месо

 Салата с телешко месо

Продукти:

• 450г телешко филе
• 3с.л. зехтин
• 2 скилидки чесън
• 3 филии стар хляб
• 2 с.л. оцет
• 2 узрели средно големи домата
• 1 чушка
• 1 глава червен лук
• листа от маруля
• прясно нарязан босилек
• захар, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме хляба на дребни кубчета, слагаме ги в тавичка и заливаме с леко затоплена смес от зехтина и счукания чесън (оставяме настрана 2с.л. лъжици от сместа). Печем 10 мин, докато кротоните придобият златист цвят.

Смесваме отделения зехтин с оцета, захарта и пипера. Прибавяме нарязаните домати и чушката, червеният лук и босилека. Разбъркваме, покриваме и охлаждаме в хладилника.

Нарязваме месото на пръчици и ги запържваме до розово. Посоляваме.

При сервирането застиламе основа от маруля, разпределяме отгоре месото и зеленчуците и поръсваме с крутоните.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало