Продукти:
• 450г телешко филе
• 3с.л. зехтин
• 2 скилидки чесън
• 3 филии стар хляб
• 2 с.л. оцет
• 2 узрели средно големи домата
• 1 чушка
• 1 глава червен лук
• листа от маруля
• прясно нарязан босилек
• захар, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме хляба на дребни кубчета, слагаме ги в тавичка и заливаме с леко затоплена смес от зехтина и счукания чесън (оставяме настрана 2с.л. лъжици от сместа). Печем 10 мин, докато кротоните придобият златист цвят.
Смесваме отделения зехтин с оцета, захарта и пипера. Прибавяме нарязаните домати и чушката, червеният лук и босилека. Разбъркваме, покриваме и охлаждаме в хладилника.
Нарязваме месото на пръчици и ги запържваме до розово. Посоляваме.
При сервирането застиламе основа от маруля, разпределяме отгоре месото и зеленчуците и поръсваме с крутоните.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...