Продукти:
• 1 телешка пържола
• 1 глава червен лук
• 3 с.л. босилек
• 2-3 салати или 150 г прясно зеле
• 2с.л. едро нарязани фъстъци
За заливката:
• 2 с.л. лимонов сок
• 2 с.л. соев сос
• 1 с.л. захар
• 2 ч.л. сусамено масло
• 1 ситно нарязана зелена люта чушка
• 1 скълцана скилидка чесън
Начин на приготвяне:
Запичаме пържолата на скара и от двете страни. Нарязваме месото на пръчици и го смесваме със ситно нарязания лук и босилека.
Приготвяме заливка от изброените продукти и заливаме месото.
В съда за сервиране подреждаме основа от салатите или от нарязаното зеле и отгоре разпределяме месото. Поръсваме с фъстъците.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...