Продукти:
• 1 ч.ч. варено телешко месо
• 1 к.ч. варено пилешко месо
• 100 г сирене
• връзка зелен лук
• 1 маруля
• 1 малка глава целина
• домата
• твърдо сварени яйца
• 1 к.ч. майонеза
• 10 маслини
За заливката:
• 3 с.л. олио
• 2 с.л. захар
• 2 с.л. оцет
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 щипка лют червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото и сиренето на кубчета, смесваме ги и отделяме малко от сместа.
Смесваме нарязаните лук, маруля, целина и прибавяме месото и сиренето. Приготвяме пикантен дресинг от изброените продукти. Разбъркваме майонезата с дресинга и добавяме към салатата.
Гарнираме с отделената част от месото и сиренето. Украсяваме с маслините и кръгчета яйца и домати.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...