Продукти:
• 800 г зелен фасул
• 100 г пушено сирене или кашкавал
• 100 г пушени гърди
• 1 връзка зелен лук (или 1 глава стар)
• 5-6 маслини
• 2 твърдо сварени яйца
• копър
• черен пипер
• ябълков оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Пресния зелен фасул сваряваме в подсолена вода, обливаме със студена и нарязваме. Пушените гърди нарязваме и леко запържваме, пушеното сирене режем на кубчета, а лука – на филийки, почистваме маслините от костилките.
Размесваме всичко, добавяме подправките, изсипваме в салатиера и гарнираме с кръгчета твърдо сварени яйца.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...