Продукти:
• 1 ч.ч. ориз
• 2 ч.ч. вода
• 250 г печено или варено говеждо месо
• 1-2 портокала
• сол
За соса:
• 1 жълтък
• 1 ч.л. горчица
• 1 ч.л. захар
• 1 с.л. оцет
• 2-3 с.л. олио
• сокът от 1 портокал
• 1 с.л. царевично брашно
• 1 щипка къри
• лимонов сок
• 1-2 щипки сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в подсолената вода, изплакваме със студена вода и отцеждаме.
Поръсваме жълтъка със захарта и солта. Прибавяме горчицата, оцета и кърито и разбиваме, като на тънка струйка сипваме олиото.
Разреждаме портокаловия сок с малко вода /да стане 150 мл/ и размиваме в него царевичното брашно. Кипваме на огъня при непрекъснато бъркане и веднага смесваме с приготвената майонеза.
Прибавяме ориза, нарязаното на парченца месо и обелените портокалови филийки. Подправяме с лимонов сок на вкус и поднасяме салатата студена.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...