Кулинарни рецепти » Дунавска салата

 Дунавска салата

Продукти:

• 4.5 кг червена “Капия”
• 2 кг зелени доматчета
• 1.5 кг запарени моркови
• 700 г лук
• 200 г сол

За всеки буркан от 800 мл:

• 60-70 мл оцет
• 50 мл олио
• 3-4 зърна черен пипер
• 1-2 зърна бахар
• 1 парче дафинов лист

Начин на приготвяне:

Измитите и изчистени от семките чушки нарязваме на ивички с дължина 1.5 см. Зелените домати нарязваме на шайбички с дебелина 0.5 см. Почистваме морковите, нарязваме ги на кръгчета и ги попарваме с вряла вода за 5-6 мин. Отцеждаме ги и ги обливаме със студена. Лука нарязваме на филийки.

Смесваме зеленчуците и ги посоляваме. Объркваме ги хубаво, насипваме ги в буркани, на чието дъно сме сложили изброените продукти, затваряме херметически и стерилизираме 25 мин.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало