Кулинарни рецепти » Пролетна салата с месо

 Пролетна салата с месо

Продукти: (за 4 порции)

• 3 връзки репички
• 3 връзки зелен лук
• 3 стерилизирани краставички
• 3 твърдо сварени яйца
• 300 г сварено телешко месо
• магданоз

За соса:

• 4 с.л. кетчуп
• 2 с.л. зехтин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото, яйцата и краставичките на ивички и ги смесваме с репичките, нарязани на парченца, и ситно нарязаните лук и магданоз.

Разбъркваме зехтина с кетчупа, подправяме с черен пипер и сол на вкус и заливаме салатата с така приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало