Кулинарни рецепти » Ориенталска яхния

 Ориенталска яхния

Продукти: (за 4 порции)

• 700 г патладжани
• 300 г тиквички
• 250 г чушки
• 2 средно големи глави лук
• 250 г домати
• 1 винена чашка червено вино
• 3 с. л. брашно
• 1 ч. л. червен пипер
• 2-3 с.л. олио
• сол, дафинов лист, магданоз

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжаните и ги нарязваме на тънки колелца. Посоляваме и оставяме за 30 минути да се отцедят, след което ги изпържваме леко.

Изпечените и обелени чушки почистваме от семките, доматите нарязваме на кръгчета. Редим зеленчуците последователно в тава на пластове.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Щом поомекне, поръсваме брашното и също го позапържваме.

Наливаме виното и малко топла вода, прибавяме подправките, разбъркваме и заливаме ястието с този сос. Запичаме в умерено загрята фурна и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало