Кулинарни рецепти » Ориенталска яхния

 Ориенталска яхния

Продукти: (за 4 порции)

• 700 г патладжани
• 300 г тиквички
• 250 г чушки
• 2 средно големи глави лук
• 250 г домати
• 1 винена чашка червено вино
• 3 с. л. брашно
• 1 ч. л. червен пипер
• 2-3 с.л. олио
• сол, дафинов лист, магданоз

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжаните и ги нарязваме на тънки колелца. Посоляваме и оставяме за 30 минути да се отцедят, след което ги изпържваме леко.

Изпечените и обелени чушки почистваме от семките, доматите нарязваме на кръгчета. Редим зеленчуците последователно в тава на пластове.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Щом поомекне, поръсваме брашното и също го позапържваме.

Наливаме виното и малко топла вода, прибавяме подправките, разбъркваме и заливаме ястието с този сос. Запичаме в умерено загрята фурна и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало