Кулинарни рецепти » Патладжан с кашкавал

 Патладжан с кашкавал

Продукти: (за 3-4 порции)

• 1/3 ч.ч. олио
• 1 голям патладжан
• 500г кашкавал
• 2 ч.ч. доматен сос
• 1 скилидка чесън
• 1/2 ч.ч. галета
• риган, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжана и го нарязваме на филии. Посоляваме и го оставяме в наклонен съд, за да се изцеди горчивия сок. Запържваме го от двете страни в олиото, докато си промени цвета.

В тавичка нареждаме 1 пласт патладжан, а отгоре поръсваме с половината от настърганият кашкавал.

Смесваме доматеният сос с чесъна и ригана и с половината от тази смес заливаме патладжана. Повтаряме слоевете, като завършваме с доматената смес.

Печем около 30 мин в силна фурна .

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало