Кулинарни рецепти » Фасул в тава

 Фасул в тава

Продукти:

• 1 кг стар фасул
• 8 глави лук
• 10-12 малки сухи пиперки
• 1 ч. ч. олио
• 1 с.л. салца
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз
• джоджен
• сол

Начин на приготвяне:

Накиснете фасула и на другия ден го сварете и прецедете.

Обелете 4 глави лук и ги нарежете на филийки. Наредете от него 1 пласт в тава, а отгоре – фасул и завършете с лук.

В сгорещеното олио изпържете останалите 4 глави лук, нарязани ситно. Наръсете със сол и червен пипер. Прибавете разредената с малко вода салца, ситно нарязаните магданоз и джоджен (може сухи).

С получената запръжка залейте фасула, като пъхате в него сухите пиперки. Сложете ястието да се запече във фурната.

Автор: Иванка Найдева

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало