Продукти: (за 5-6 порции)
• 700-800 г пресни гъби
• 1 пакетче краве масло
• 100 г кашкавал
• 3-4 с.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 глави лук
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и гъбите на дребно, посоляваме и ги задушаваме до омекване в половината от маслото. Прибавяме ситно нарязаните домати и магданоз. Опитваме на сол, разбъркваме и прехвърляме сместа в намаслена тавичка.
От останалото масло, брашното и млякото приготвяме рядък бешамелов сос, с който заливаме ястието.
Запичаме в умерена фурна до леко зачервяване и още горещ поръсваме огретена с настърган кашкавал.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...