Продукти:
• 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар”
• 1 кг захар
• 1 ч.л. лимонтузу
• 1 л вода
Начин на приготвяне:
Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта на игла. От захарта и водата приготвяме гъст сироп и пускаме в него зърната грозде.
Варим сладкото до сваряване на плода и повторното сгъстяване на сиропа. Прибавяме разтвореното в гореща вода лимонтузу и продължаваме да варим още 2-3 минути.
Свареното сладко оставяме да престои 5-6 часа в разлат съд, след което го насипваме в буркани и прибираме на сухо място.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...