Продукти:
• 1 глава чесън
• 5-6 големи картофа
• 200 г сметана
• 3 с.л. брашно
• 50 г краве масло
• 150 г кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме картофите и необелени ги печем във фурната.
Обелваме скилидките чесън и ги задушаваме в маслото и малко вода. Прибавяме брашното и запържваме сместа. Сипваме сметаната, подправяме със сол и черен пипер на вкус и бъркаме, докато сместа се сгъсти.
Изпечените картофи нарязваме наполовина и с лъжица изваждаме вътрешността им в голяма купа. Прибавяме сметанената смес и разбъркваме с пасатора.
Пълним картофите. Поръсваме с кашкавал и запичаме няколко минути във фурната.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...