Продукти:
• 1 глава чесън
• 5-6 големи картофа
• 200 г сметана
• 3 с.л. брашно
• 50 г краве масло
• 150 г кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме картофите и необелени ги печем във фурната.
Обелваме скилидките чесън и ги задушаваме в маслото и малко вода. Прибавяме брашното и запържваме сместа. Сипваме сметаната, подправяме със сол и черен пипер на вкус и бъркаме, докато сместа се сгъсти.
Изпечените картофи нарязваме наполовина и с лъжица изваждаме вътрешността им в голяма купа. Прибавяме сметанената смес и разбъркваме с пасатора.
Пълним картофите. Поръсваме с кашкавал и запичаме няколко минути във фурната.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....