Продукти:
• 1 кг чушки
• 400 г сирене
• 500 мл прясно мляко
• 3-4 яйца
• 3 с.л. краве масло
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме чушките на парченца и ги пържим в сгорещената мазнина до омекване.
Отделно разбиваме яйцата заедно с прясното мляко и ги смесваме с натрошеното сирне и ситно нарязания магданоз. Подправяме с черен пипер и сол и разбъркваме.
Разстиламе чушките в намаслена тавичка и ги заливаме с яйчната смес. Запичаме в умерено загрята фурна до зачервяване на заливката.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...