Продукти: (за 5 порции)
• 10 картофа
• 100 г краве масло
• 4 яйца
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 1 с.л. брашно
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги настъргваме на едро ренде.
Разбиваме омекналото масло на пяна. Прибавяме един по един жълтъците. Подправяме със сол и черен пипер, прибавяме картофите и брашното и накрая – лъжица по лъжица разбитите на гъст сняг белтъци.
Изсипваме в намаслена тавичка и печем в умерена фурна.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...