Кулинарни рецепти » Гъбен кебап

 Гъбен кебап

Продукти:

• 500 г пресни гъби
• 3 с.л. краве масло или олио
• 1 глава лук
• джоджен, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме гъбите на малки парченца и ги задушаваме в мазнината. Щом поомекнат, прибавяме ситно нарязания лук и също леко го задушаваме.

Поръсваме с наситнени магданоз и джоджен, подправяме с черен пипер и сол на вкус, наливаме малко топла вода и разбъркваме.

Прехвърляме сместа в тавичка, покриваме с алуминиево фолио и печем 20 мин в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало