Кулинарни рецепти » Нервозни кюфтенца

 Нервозни кюфтенца

Продукти:

• 500 г кайма (смес)
• 1-2 глави лук
• 1 яйце
• 1 филия сух хляб (без кората)
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 люта чушка
• кимион
• бахар
• черен пипер
• сол
• брашно за овалване
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го смесваме с каймата, накиснатия в млякото и отцеден хляб, ситно нарязаното люто чушле и смлените подправки. Посоляваме на вкус и омесваме много добре.

Оформяме от сместа малки кюфтенца, които овалваме в брашното и изпържваме в сгорещената мазнина.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало