Продукти:
• 1 пиле (около 1 кг)
• 500 г брашно
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 6 глави лук
• 100 г ориз
• 1 връзка копър
• 3 стръка чубрица
• 1 с.л. червен пипер
• 100 мл олио
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето в подсолена вода и го нарязваме на малки късчета.
От брашното, содата, малко вода и сол на вкус разточваме средно твърдо тесто. Разточваме от него две кори, като едната трябва да бъде по-голяма от тавата, в която ще приготвяме лучника.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещената мазнина. Щом поомекне, прибавяме почистения и измит ориз, ситно нарязаните чубрица и копър, Посоляваме, поръсваме червения пипер и задушаваме още няколко минути.
В намаслена тавичка разстиламе по-голямата кора така, че краищата й да излязат извън стените на тавата. Покриваме отгоре с лучената смес и разпределяме късчетата месо. Покриваме с втората кора, загъваме с висящите краища първата и притискаме с пръсти.
Намазваме лучника с мазнина и го изпичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...