Кулинарни рецепти » Овчарски гювеч със стерилизирани домати и паприкаш

 Овчарски гювеч със стерилизирани домати и паприкаш

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1/2 буркан паприкаш
• 1/2 буркан домати
• 2 к.ч. олио
• 1 стрък праз лук
• 150 г сирене
• 3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. кисело мляко
• 1 с.л. брашно
• половин връзка магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го сипваме в тавичка със сгорещена мазнина. Задушаваме, докато омекне. Прибавяме двете консерви и оставяме сместа да ври, докато се изпари част от течността. Добавяме натрошеното сирене и половината от ситно нарязания магданоз.

Разбиваме яйцата и ги смесваме с прясното и киселото мляко и с брашното. Посоляваме гювеча и залива с приготвения сос. Печем на силна фурна. След изпичане поръсваме с останалия магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало